Rabu, 24 Ogos 2016

Separa Perubatan : Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran

·  TAHNIAH !!!

Lulus Ujian Online Separa Perubatan tempoh hari? Anda dapat pula panggilan Temuduga SeparaPerubatan??

Sudah bersediakah anda semua untuk menjawap segala bagai soalan daripada penemuduga nanti? Mesti ramai yang google untuk mengetahui tips dan soalan-soalan yang bakal ditanya nanti?

Separa Perubatan : Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran

Nak Panduan Lengkap Separa Perubatan?? Dapatkan Panduan Lengkap Temuduga Separa Perubatan SEKARANG !!

Separa Perubatan : Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran

Dibawah adalah detail Mengenai Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran      

Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran

Jantina: Lelaki dan Perempuan
·         
Tempoh Latihan: 3 tahun
·         
Biasiswa Semasa Latihan: RM835.57 sebulan
·      
   Kem/Jab: Kementerian Kesihatan Malaysia
·         
Tempat Latihan:
i.            Kolej Sains Kesihatan Bersekutu (KSKB) Sungai Buloh, Selangor
ii.            Kolej Kesihatan Awam Kuching, Sarawak
·         
Syarat Latihan:
i.            Warganegara Malaysia
ii.            Umur:
a.     Calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 17 tahun tetapi tidak melebihi 25 tahun pada tarikh tutup permohonan.
b.     Pegawai sedang berkhidmat (bukan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan) dalam Perkhidmatan Awam/Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan yang telah disahkan dalam perkhidmatan hendaklah berumur tidak melebihi 38 tahun pada tarikh tutup permohonan.
iii.            Kelayakan:
a.     Pemohon hendaklah mempunyai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) Bahasa Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
iv.            Keutamaan:
a.     Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains/Sains Tulen dan Matematik;
b.     Mempunyai kesihatan fizikal dan mental yang baik serta tidak mengalami kecacatan yang boleh menyebabkan calon tidak sesuai menjalankan tugas selepas tamat latihan;
Separa Perubatan : Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
·     
    Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan:
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Kesihatan Awam adalah layak dipertimbangkan secara Kenaikan Pangkat Secara Lantikan untuk mengikuti Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:
i.            mempunyai kelayakan di para (iii) di atas;
ii.            dan berumur kurang dari 51 tahun pada tarikh permohonan.
·        
Perhatian:
Pelatih-pelatih yang telah tamat latihan di peringkat diploma akan diperakukan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia untuk dilantik ke jawatan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Gred U29. 


Sumber : Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran




Selasa, 23 Ogos 2016

Nak Murah Rezeki? Amalkan Yang Ini

Nak murah rezeki? Amalkan cara Rasulullah SAW ini. Semoga bermanfaat kepada kita semua...
Nak Murah Rezeki? Amalkan Yang Ini


Rassulullah SAW pernah bersabda :   

" setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak
kira masih hidup @ telah tiada )".......... nescaya pintu rezekimu
akan terbuka buat kamu... 

Berdasarkan Hadith Nabi SAW : 
" Tidak akan terputus rezeki seseorang ANAK  selagi dia tidak
meninggalkan doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari"

Nak Murah Rezeki? Amalkan Yang Ini


Huraian hadith: 
- jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang
hidup mahupun yang sudah tiada ) 
- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus-putus berdoa kepada kedua ibu bapa (hidup atau mati) 
- Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah SWT 
- Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh-sungguh. ....tadah tangan dan Bayangkan wajah kedua orang tua kita , termasuk guru-guru Kita dan mereka-mereka yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar-benar bersungguh-sungguh) 
- Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki
Oleh Allah SWT..

Kesimpulannya: 
- Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris..... .. . Cuma jangan
lupa Doakan ibu bapa kita setiap hari 
- Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita
Dapat dari Allah (e..g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsb nya..) 
InsyaAllah 
Berusaha dan bertawakal.. ...insyallah ,
- rezeki itu bukan kerana ada sijil SPM, 
STPM, IJAZAH dsb nya.....tapi dengan hati yang tulus ikhlas dan doa
kita untuk ibu dan bapa kita.....Mari kita Cuba . Allahhuakhbar. .

Bila-bila masa kita boleh angkat tangan dan berdoa untuk kedua orang tua kita,
waktu bangun pagi, dipejabat, waktu makan siang, pagi, petang, siang atau
malam, dimana saja, (tidak termasuk diwaktu solat lima waktu)

Caranya : 'YA
ALLAH YA TUHANKU, ampunkan lah dosa-dosa kedua orang tua ku, berkatilah kedua mereka itu, sihatkan lah mereka, murahkan lah rezeki mereka, panjangkan
lah usia mereka, jauhilah sebarang bahaya, Dan lindungi lah mereka, Aminn
yarabillialamin. ..." (Doa
ini untuk orang tua kamu yang masih hidup)

Untuk yang sudah meninggal :
"YA ALLAH YA TUHANKU, ampuni lah segala dosa-dosa orang tuaku, tempatkanlah
bapaku / Ibuku ditempat orang2 yang beriman.


Giveaway Amsterdam by SpendaLusuh

Giveaway Amsterdam by SpendaLusuh
Klik Banner Untuk Join

Syarat-syaratnya ialah:

  • Follow Blog SpendaLusuh (bagi yg belum follow).
  • Like facebook page SpendaLusuh (bagi yg belum like)
  • Buat satu entry bertajuk “Giveaway Amsterdam by SpendaLusuh”
  • Copy & Paste poster kat atas tu dan backlink ke entry ni.
  • Comment sambil bubuh link post kat bawah ni.
  • Click lah jugak semua nuffnang ads yang ada kat blog ni sekali ye….


Keputusan akan diumumkan pada 25/9/2016

Rabu, 17 Ogos 2016

Giveaway RM400 by AsyaAmin.


Giveaway RM400 by AsyaAmin.
Klik banner untuk join


GA datang lagi..
Jom join bersama-sama..

Follow je syarat-syarat yang mudah..

Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016

Ahad, 14 Ogos 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

jom sertai giveaway lagi :D
Klik banner !

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Hadiah-Hadiah Giveaway:

Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai  RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga Kesepuluh - Top Up Bernilai RM10

Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016. Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.


Hadiah Bonus Pemenang Bertuah Giveaway

Hadiah bonus untuk seorang peserta bertuah giveaway ini akan dihadiahkan sekotak Mineral Coffee atau lebih dikenali sebagai Min Kaffe (bernilai RM36)
Pemenang tempat pertama hingga kesepuluh akan dinilai 100% menggunakan random.org.

Jumaat, 12 Ogos 2016

Separa Perubatan : Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan

TAHNIAH !!!

Lulus Ujian Online Separa Perubatan tempoh hari? Anda dapat pula panggilan Temuduga SeparaPerubatan??

Sudah bersediakah anda semua untuk menjawap segala bagai soalan daripada penemuduga nanti? Mesti ramai yang google untuk mengetahui tips dan soalan-soalan yang bakal ditanya nanti?

Separa Perubatan : Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan


Nak Panduan Lengkap Separa Perubatan?? Dapatkan Panduan Lengkap Temuduga Separa Perubatan SEKARANG !!

Separa Perubatan : Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan



Dibawah adalah detail Mengenai Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan

·         Jantina: Lelaki dan Perempuan
·         Tempoh Latihan: 3 tahun
·         Biasiswa Semasa Latihan: RM835.57 sebulan
·         Kem/Jab: Kementerian Kesihatan Malaysia
·         Tempat Latihan:
i.            Kolej Juruteknologi Makmal Perubatan, Kuala Lumpur
ii.            Kolej Kesihatan Bersekutu (KSKB) Kuching, Sarawak
·         Syarat Latihan:
i.            Warganegara Malaysia
ii.            Umur:
a.     Calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 17 tahun tetapi tidak melebihi 25 tahun pada tarikh tutup permohonan.
b.     Pegawai sedang berkhidmat (bukan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan) dalam Perkhidmatan Awam/Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan yang telah disahkan dalam perkhidmatan hendaklah berumur tidak melebihi 38 tahun pada tarikh tutup permohonan.
iii.            Kelayakan:
a.     Pemohon hendaklah mempunyai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) Bahasa Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
iv.            Keutamaan:
a.     Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains/Sains Tulen dan Matematik;
b.     Mempunyai kesihatan fizikal dan mental yang baik serta tidak mengalami kecacatan yang boleh menyebabkan calon tidak sesuai menjalankan tugas selepas tamat latihan.

Separa Perubatan : Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan


·         Syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan:
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Teknologi Makmal Perubatan adalah layak dipertimbangkan secara Kenaikan Pangkat Secara Lantikan untuk mengikuti Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:
i.            mempunyai kelayakan di para (iii) di atas; dan
ii.            berumur kurang dari 51 tahun pada tarikh lantikan.
·         Perhatian:
Pelatih-pelatih yang telah tamat latihan akan diperakukan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia untuk dilantik ke jawatan Juruteknologi Makmal Perubatan Gred U29

Sumber : SPA8

Khamis, 11 Ogos 2016

Separa Perubatan : Latihan Jurupulih Perubatan Fisioterapi

TAHNIAH !!!

Lulus Ujian Online Separa Perubatan tempoh hari? Anda dapat pula panggilan Temuduga SeparaPerubatan??

Separa Perubatan : Latihan Jurupulih Perubatan Fisioterapi


Sudah bersediakah anda semua untuk menjawap segala bagai soalan daripada penemuduga nanti? Mesti ramai yang google untuk mengetahui tips dan soalan-soalan yang bakal ditanya nanti?

Nak Panduan Lengkap Separa Perubatan?? Dapatkan Panduan Lengkap Temuduga Separa Perubatan SEKARANG !!

Separa Perubatan : Latihan Jurupulih Perubatan Fisioterapi


Dibawah adalah detail Mengenai Latihan Jurupulih Perubatan Fisioterapi

·         Jantina: Lelaki dan Perempuan
·         Tempoh Latihan: 3 tahun
·         Biasiswa Semasa Latihan: RM835.57 sebulan
·         Kem/Jab: Kementerian Kesihatan Malaysia
·         Tempat Latihan:
i.            Kolej Sains Kesihatan Bersekutu (KSKB) Sungai Buloh, Selangor
·         Syarat Latihan:
i.            Warganegara Malaysia
ii.            Umur:
a.     Calon lantikan terus hendaklah berumur tidak kurang dari 17 tahun tetapi tidak melebihi 25 tahun pada tarikh tutup permohonan.
b.     Pegawai sedang berkhidmat (bukan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan) dalam Perkhidmatan Awam/Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan yang telah disahkan dalam perkhidmatan hendaklah berumur tidak melebihi 38 tahun pada tarikh tutup permohonan.
iii.            Kelayakan:
a.     Pemohon hendaklah mempunyai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) Bahasa Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
iv.            Keutamaan:
a.     Kepujian dalam mata pelajaran Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains/Sains Tulen dan Matematik;
b.     Mempunyai kesihatan fizikal dan mental yang baik serta tidak mengalami kecacatan yang boleh menyebabkan calon tidak sesuai menjalankan tugas selepas tamat latihan;
Separa Perubatan : Latihan Jurupulih Perubatan Fisioterapi

·         Perhatian:
Pelatih-pelatih yang telah tamat latihan di peringkat diploma akan diperakukan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia untuk dilantik ke jawatan Jurupulih Perubatan (Fisioterapi) Gred U29. 

Sumber : SPA8


https://www.facebook.com/AlongMisuari87